ابشار دیدنی شیخ علیخان
آبشار شیخ علی خان در شهرستان کوهرنگ در فاصله 92 کیلومتری شهرکرد در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد.این آبشار بر خلاف زیبایی های بی نظیر ،هنوز برای گردشگرانی که برای اولین بار از جاذبه های کوهرنگ بازدید می کنند ناشناخته مانده است.
فصل بهار ، هر کجای چهارمحال و بختیاری قدم بگذاری آبهای جاری و چشمه های خروشانی را مشاهده می کنی که طبیعت بکر و زیبای این استان را بیش ار پیش دیدنی تر کرده است.
لطافت و شادابی وصف ناپذیر هوا ،گوشه ای از زیبایی و قدرت لایزال خداوند را به بندگان نشان می دهد و قدم زدن در این هوای پاک روح و جان آدمی را جلا می دهد.
آبشار شیخ علی خان و دشت و تپه های اطراف آن یکی از جاذبه های زیبا است.
روستای کوهستانی شیخ علی خان از توابع بخش مرکزی کوهرنگ است که با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 5 دقیقه طول شرقی و 32 درجه و 31 دقیقه عرض شمال غربی شهر چلگرد قرار دارد.
این روستا را ارتفاعات چهل خشت و زردکوه دربر گرفتهاند و ارتفاع روستای 300 نفری شیخ علی خان از سطح دریا 2200 متر و آب و هوای آن در فصول بهار و تابستان، ملایم و در زمستان، سرد است.
روستای شیخ علی خان از اطراق گاههای ییلاقی عشایر بختیاری بوده که در قرن اخیر به روستا تبدیل شده است.
از شهر چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ تا این آبشار حدود 5 کیلومتر فاصله است و با وجود کوهستانی بودن منطقه ،شیخ علیخان محور ارتباطی مناسبی دارد.
ایام تعطیل،این منطقه پذیرای مسافران از استان های مختلف کشور از قبیل اصفهان ،شیراز و تهران است که هوای مصفای کوهرنگ را برای استراحت انتخاب کرده اند.
وارد چلگرد که می شوی،هیچ تابلویی که این جاذبه را معرفی کند مشاهده نمی کنی و در مسیر 85 کیلومتری شهرکرد به چلگرد نیز تابلویی که این جاذبه را برای گردشگران معرفی کند، نیست.
پرسش اینجاست : گردشگری که برای بار اول از این منطقه بازدید می کند از کجا می تواند از وجود چنین جاذبه ای با خبر شود؟
در کنار آبشار نیز برای گردشگران و مسافران امکانات استراحت مهیا نشده است و تنها به ساخت چند سکوی سیمانی اکتفا شده است.
بسیاری از مسافرانی که برای بازدید به این روستا می آیند برای نشستن و توقف کوتاه نیز دچار مشکل می شوند زیرا سایه ساری برای استراحت در اطراف این جاذبه وجود ندارد.
از دیگر جاذبه های زیبای این روستا به جریان رودخانه حاشیه آن و توان بالقوه حاشیه رودخانه برای تبدیل شدن به تفرجگاههای عمومی در فصول مختلف سال و فصل کوچ است.
'غار یخی چما' در فاصله 20 کیلومتری روستای شیخ علیخان نیز از دیگر جاذبه های این منطقه است که برای معرفی آن به گردشگران هیچ اقدامی انجام نگرفته است.
با افزایش امکانات و زیرساخت ها ، غار چما می توان به مقصد گردشگری کوهنوردان و طبیعت دوستان تبدیل شود .
مسافرانی که برای بازدید از چشمه دیمه و دشت لاله های واژگون به کوهرنگ سفر می کنند ، سراغ دیگر جاذبه های دیدنی این شهر را از مسافران این دیار می گیرند که بسیاری از آنها نیز از وجود چنین جاذبه هایی بی خبرند.
' حسن غیبی پور' شهردار چلگرد با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای افزایش گردشگران در این منطقه به خبرنگار ایرنا گفت:همه دست اندرکاران به تاثیرات مثبت گردشگری در این منطقه اذعان دارند.
وی افزود:نبود اعتبارات در بخش گردشگری،اجرای طرح های توسعه گردشگری این شهر را با مشکل مواجه کرده است.
غیبی پور با تاکید بر لزوم معرفی جاذبه های این این منطقه به مردم و بهبود کسب و کار مردم با رونق گردشگری افزود:اعتبارات ناچیز شهرداری چلگرد جوابگوی نیاز گردشگران نیست.
'پیمان فاضلی' سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت:رونق گردشگری و افزایش درآمد سرانه مردم منطقه از برنامه های این اداره کل در سالجاری است.
فاضلی با اشاره به تولیدات روستاییان از قبیل 'پرورش دام طیور و زنبور عسل و مواد لبنی' افزود: وقتی زیرساخت های گردشگری در این منطقه فراهم شود ، روستاییان و سرمایه گذاران برای تکمیل این زیرساخت ها مشارکت می کنند و می توانند با فروش تولیدات خود کسب درآمد کنند.
وی با اشاره به آداب و رسوم مردم این منطقه ، تاکید کرد:اعیاد مذهبی و سنتی ساکنان این روستا از قبیل آوازهای محلی در روزهای شادی و نوای حزن انگیز 'ساز چپ ' در عزاداریها ، جاذبهای منحصر به فرد است.
امید است با توجه دست اندرکاران صنعت گردشگری و مسوولان محلی،شاهد رونق بیش از پیش این منطقه بکر و زیبا و بهبود وضعیت رفاهی مردم باشیم